Σεμινάριο Μελισσοκομίας για αρχάριους – Ιωάννινα

Σεμινάριο Μελισσοκομίας για αρχάριους - ΙωάννιναΣκοπός Σεμιναρίου

Σκοπός του σεμιναρίου είναι η εκμάθηση βασικών αρχών και τεχνικών της μελισσοκομίας.
Τα μαθήματα είναι επαγγελματικού επιπέδου και καλύπτουν όλο το φάσμα της ορθής μελισσοκομικής πρακτικής, της παραγωγής μελισσοκομικών προϊόντων, της προστασίας των σμηνών από ασθένειες και εχθρούς, την οργάνωση και διαχείριση μελισσοκομικών εκμεταλλεύσεων.

Το σεμινάριο απευθύνεται

Σε όσους θέλουν να αναπτύξουν την μελισσοκομία σε επαγγελματικό ή ερασιτεχνικό επίπεδο με σκοπό την επιχειρηματική παραγωγή μελισσοκομικών προϊόντων

Διάρκεια Σεμιναρίου

Το σεμινάριο διαρκεί 15 ώρες

Προϋποθέσεις Συμμετοχής στο Σεμινάριο

Η συμμετοχή στο σεμινάριο δεν προϋποθέτει ιδιαίτερες γνώσεις στο αντικείμενο και απευθύνεται και σε αρχάριους.

Συνοπτικό Πρόγραμμα Σεμιναρίου

  • Ανατομία της μέλισσας
  • Κοινωνικός πολυμορφισμός και κατανομή της εργασίας
  • Ετήσια εξέλιξη του πληθυσμού
  • Φυλές
  • Το μελισσοκομείο
  • Ο εξοπλισμός
  • Εποχιακοί μελισσοκομικοί χειρισμοί
  • Βασιλοτροφία
  • Το μέλι και τα άλλα προϊόντα της μέλισσας
  • Ασθένειες

Εισηγητής

Σανοζίδης Μωυσής, πτυχιούχος Τεχνολόγος Γεωπονίας με Μεταπτυχιακό στη διασφάλιση ποιότητας και με δεκαπενταετή εμπειρία στο τομέα της Μελισσοκομίας και στην παραγωγή προϊόντων που προέρχονται από την μέλισσα υψηλών προδιαγραφών.

Πρόγραμμα Σεμιναρίου

Το Σεμινάριο ολοκληρώνεται σε 3 ημέρες. Οι 2 πρώτες πραγματοποιούνται στην αίθουσα και η τρίτη ημέρα στο χώρο του μελισσοκομείου τις παρακάτω ημερομηνίες:

Πρόγραμμα μαθημάτων:

Σάββατο 6 Iουνίου (απόγευμα) – Αίθουσα
Κυριακή 7 Iουνίου (πρωί) – Αίθουσα
Κυριακή 14 Iουνίου (πρωί) – Πρακτική στο Μελισσοκομείο

Δηλώσεις Συμμετοχής:

Έως Τετάρτη 3 Ιουνίου

Δηλώστε άμεσα τη συμμετοχή σας κάνοντας την εγγραφή σας στο πρόγραμμα.

* Για πληροφορίες επικοινωνήστε μαζί μας στη διεύθυνση Δομπόλη 1 (Πλατεία Ομήρου), Ιωάννινα και στο τηλέφωνο 26510-67.888

Βασίλισσες, σεμινάριο Μελισσοκομίας για αρχάριους - Ιωάννινα

Share on FacebookGoogle+Email to someonePin on PinterestTweet about this on Twitter