Μέλι

Μέλι
Το μέλι είναι ένα βιολογικό προϊόν το οποίο παράγουν οι μέλισσες από το νέκταρ των λουλουδιών ή από τις μελιτοεκρίσεις δασικών δέντρων. Τα ζάχαρά του είναι απλά, απορροφούνται άμεσα από τον οργανισμό, για αυτό και το μέλι είναι μία γρήγορη πηγή ενέργειας του ανθρώπου. Έχει αντισηπτικές ιδιότητες, είναι τονωτικό, αυξάνει τον ρυθμό λειτουργίας της καρδιάς, μειώνει τα προβλήματα έλκους και γενικά συμβάλει στην καλή λειτουργία του ανθρώπινου οργανισμού.

Είδη ελληνικού μελιού
Υπάρχουν δύο μεγάλες κατηγορίες μελιού. Τα ανθόμελα που παράγονται από το νέκταρ των άνθεων και τα δασόμελα που παράγονται από μελιτοεκρίσεις εντόμων που βρίσκονται κυρίως σε δασικά δέντρα.
Στα ανθόμελα όταν κυριαρχεί μια συγκεκριμένη ανθοφορία τότε το μέλι παίρνει την ονομασία του φυτού αυτού π.χ. θυμαριού, ερείκης, πορτοκαλιάς κ.λ.π. Το ίδιο συμβαίνει και με το μέλι μελιτωμάτων με κύριες κατηγορίες το μέλι πεύκου, ελάτου και βελανιδιάς.

Κρυστάλλωση και ποιότητα
Η κρυστάλλωση είναι ένα φυσικό φαινόμενο, δεν σχετίζεται με την ποιότητα του μελιού και δεν προξενεί καμία αλλαγή στην διαιτητική του αξία. Ρευστοποιείται εύκολα εάν τοποθετηθεί σε ζεστό νερό (μπεν-μαρί) ή θερμανθεί σε θερμοκρασίες χαμηλότερες των 45°C χωρίς να χάσει τις βιολογικές και θρεπτικές του ιδιότητες.
Τα ανθόμελα κατά κανόνα κρυσταλλώνουν σε έναν έως οχτώ μήνες περίπου από την συλλογή τους, ενώ το πευκόμελο και ελατόμελο δεν κρυσταλλώνουν.

Παράγουμε τρία είδη μελιού
–  Ανοιξιάτικο ανθόμελο που τρυγιέται αρχές Ιουνίου
–  Ανθόμελο από αγριολούλουδα του βουνού που τρυγιέται συνήθως στα μέσα Αυγούστου
–  Μέλι του δάσους από κωνοφόρα που τρυγιέται Σεπτέμβρη και Οκτώβρη

Τιμές (δεν συμπ. έξοδα αποστολής)
480gr – €6,5 (βάζο)
950gr – €11 (βάζο ή δοχείο)
2kg – €22 (δοχείο)

* Για τιμές χονδρικής πώλησης επικοινωνείστε μαζί μας