Ανθόμελο του βουνού και μέλι βελανιδιάς από τα Ζαγοροχώρια

Ανθόμελο του βουνού και μέλι βελανιδιάς από τα Ζαγοροχώρια

Ανθόμελο του βουνού και μέλι βελανιδιάς από τα Ζαγοροχώρια

Ανθόμελο του βουνού και μέλι βελανιδιάς από τα Ζαγοροχώρια

 Πραγματοποιήθηκαν και οι καλοκαιρινοί τρύγοι για φέτος στο Τσεπέλοβο Ζαγορίου. Παράχθηκε μέλι που προέρχεται από αγριολούλουδα του βουνού και από εκκρίσεις της βελανιδιάς. Η ποσότητα που παράχθηκε μας αφήνει σχετικά ικανοποιημένους δεδομένου ότι τις τελευταίες 20 περίπου ημέρες οι μέλισσες σταμάτησαν τη συλλογή λόγω ξηρασίας.

Μέλι παχύρευστο και σκουρόχρωμο με υψηλή διατροφική αξία και γεύση εξαιρετική!!!

Το σπίτι της μέλισσας είναι μια μικρή μελισσοκομική μονάδα που βρίσκεται στα Ζαγοροχώρια του Νομού Ιωαννίνων και συγκεκριμένα στο χωριό Τσεπέλοβο του Δήμου Ζαγορίου σε απόσταση 50 χλμ. από τα Ιωάννινα και σε υψόμετρο 1100 μ.
Τα προϊόντα που παράγονται είναι το μέλι, ο βασιλικός πολτός, η γύρη, το κερί, η πρόπολη, καθώς και κάποια άλλα όπως κεραλοιφή και διάφορα ηδύποτα μελιού (ρακόμελο, λικέρ και απόσταγμα μελιού).
Οι ποσότητες που παράγονται είναι περιορισμένες μια που η μονάδα είναι οικογενειακή.

Σκοπός μας είναι η συνεχής παραγωγή άριστων προϊόντων, αναδεικνύοντας και διατηρώντας όλα εκείνα τα υψηλά ποιοτικά χαρακτηριστικά που έχουν ούτως ή άλλως από τη φύση τους, τα θαυμαστά προϊόντα της μέλισσας.

Η επιχείρηση μας είναι ανοιχτη σε επισκεψιμότητα καθώς και στη διοργάνωση σεμιναρίων σχετικά με τη μέλισσα και τα προιόντα της κατόπιν έγκαιρης συνεννόησης.

Τσεπέλοβο. Έχει περίπου 260 μονίμους κατοίκους. Εδώ είχε παλαιότερα την έδρα του ο Δήμος Τύμφης, ο οποίος στεγαζόταν σε ένα παραδοσιακό κτίριο στην κεντρική πλατεία.

 

Τσεπέλοβο

Εδώ γεννήθηκαν ο Φιλικός Κωνσταντίνος Ράδος, ο ποιητής Ιωάννης Βηλαράς, η ηθοποιός Μαρίκα Κοτοπούλη κ.ά.

Περπατώντας στα γραφικά καλντερίμια του χωριού θα παρατηρήσουμε ότι τα καλοδιατηρημένα αρχοντικά σπίτια του διαφέρουν λίγο από τα υπόλοιπα στα Ζαγοροχώρια, αφού εκτός από τη λαξεμένη πέτρα χρησιμοποιείται πολύ και το ξύλο, το οποίο ανέκαθεν ήταν πηγή πλούτου για την περιοχή. Εξάλλου γύρω από το χωριό λειτουργούν άφθονα ξυλουργεία, πριονιστήρια, αποθήκες ξυλείας κλπ. Στην πλατεία επίσης θα βρούμε και το ναό του Αγ. Νικολάου με το πανύψηλο πέτρινο εξάγωνο καμπαναριό. Εκεί δίπλα υπάρχει και “το σπίτι της μέλισσας”, ένα μαγαζάκι με μελισσοκομικά προϊόντα (μέλι, γύρη, βασιλικό πολτό και κερί). Το ανοίγουν η Βασιλική Δέμκα και ο Μωυσής Σανοζίδης, τηλ. 2653081223, 2653081320 & 6977965101.

www.beehouse.gr