Βασιλικός πολτός

Πιστοποιημένος πλέον ο βασιλικός πολτός από »το σπίτι της μέλισσας» ενώ παραλληλα ταυτοποιήθηκε και η γεωγραφική προέλευση του μετά από τρία (3) χρόνια αναλύσεων των δειγμάτων βασιλικού πολτού και γύρης που αποστέλαμε σε καθορισμένα χρονικά διαστήματα – όπως προβλέπει το πρωτόκολλο – στο Εργαστηρίου Μελισσοκομίας – Σηροτροφίας της Γεωπονικής Σχολής του Α.Π.Θ.

Βασιλικός πολτός: Είναι πλούσια πηγή βιταμινών, αμινοξέων, ενζύμων και ανόργανων στοιχείων. Αρκετά από τα συστατικά του παραμένουν ακόμα απροσδιόριστα.   Είναι κρεμώδης ουσία που εκρίνεται από τους υποφαρυγγικούς αδένες των εργατριών μελισσών. Η ονομασία βασιλικός πολτός προέρχεται από το ότι οι προνύμφες που προορίζονται να γίνουν βασίλισσες, καθώς και οι ενήλικες βασίλισσες τρέφονται αποκλειστικά με αυτήν την τροφή. Στον βασιλικό πολτό βρίσκεται ο καθοριστικός εκείνος παράγοντας που μετατρέπει την μέλισσα από εργάτρια σε βασίλισσα.
Είναι πλούσια πηγή βιταμινών, αμινοξέων, ενζύμων και ανόργανων στοιχείων. Αρκετά από τα συστατικά του παραμένουν ακόμα απροσδιόριστα.
Ο φρέσκος βασιλικός πολτός έχει λαμπερό ασπρουδερό χρώμα έως ανοικτό κίτρινο, έχει ελαφρύ δριμύ άρωμα και γεύση όξινη (pH 3,5 – 4,5).

Επιδράσεις στον οργανισμό
Ο βασιλικός πολτός επιδρά θετικά:
• Στην υπερκόπωση
• Στην ανάρρωση
• Στην γηριατρική
• Στην πορεία της εγκυμοσύνης
• Στις νευρασθένειες
• Στην αντιμετώπιση ρευματικών αρθρίτιδων
• Στην παιδιατρική (βελτιώνει την όρεξη, αυξάνει τα ερυθρά αιμοσφαίρια, ενισχύει το ανοσοποιητικό σύστημα)
• Διέγερση των επινεφριδίων με συνέπεια την έκκριση ορμονών που έχουν σχέση με τον μεταβολισμό των υδατανθράκων
• Βελτίωση της γενικής διάθεσης, βοηθά τα άτομα να αποκτήσουν μεγαλύτερη διανοητική και σωματική δύναμη
• Στην βελτίωση της σεξουαλικής ζωής στους άντρες (εξۥ αιτίας της περιεκτικότητάς του σε τεστοστερόλη, προγεστερόλη, οιστραδιόλη) και στις γυναίκες στην γαλακτοπαραγωγή μετά την γέννα, αλλά και στην αγγείωση του δέρματος δίνοντάς του λαμπερότητα και ομορφιά.

Δοσολογία
Η ημερήσια κατανάλωση βασιλικού πολτού σύμφωνα με την βιβλιογραφία ξεκινά από 120 – 180 χιλιοστά του γραμμαρίου και φτάνει μέχρι το μισό και σε εξαιρετικές περιπτώσεις το ένα γραμμάριο. Για τα μικρά παιδιά η δόση δεν πρέπει να ξεπερνά το 1/10 του γραμμαρίου.

Τιμή (δεν συμπ. έξοδα αποστολής)
10gr – €30

* Για τιμές χονδρικής πώλησης επικοινωνείστε μαζί μας

* Συλλέγεται τούς μήνες Ιούνιο – Ιούλιο και αποστέλεται σε ισοθερμικό κουτί με πάγο. Διατηρείται στην κατάψυξη μέχρι 18 μήνες από την συλλογή του και στο ψυγείο (συντήρηση) μέχρι 8 μήνες