Γύρη

Για τον άνθρωπο η γύρη είναι μία πολύ χρήσιμη τροφή στην διατροφή του λόγω της υψηλής περιεκτικότητας σε πρωτεΐνες, απαραίτητα αμινοξέα, βιταμίνες, ένζυμα και άλλα συστατικά μεγάλης βιολογικής αξίας για τον ανθρώπινο οργανισμό (35 γραμμάρια γύρης την ημέρα ικανοποιούν τις ημερήσιες ανάγκες μας σε πρωτεΐνες)   Η γύρη είναι το προϊόν που η μέλισσα συλλέγει από τα διάφορα λουλούδια και χρησιμοποιεί ως αποκλειστική πρωτεϊνική τροφή.

Για τον άνθρωπο η γύρη είναι μία πολύ χρήσιμη τροφή στην διατροφή του λόγω της υψηλής περιεκτικότητας σε πρωτεΐνες, απαραίτητα αμινοξέα, βιταμίνες, ένζυμα και άλλα συστατικά μεγάλης βιολογικής αξίας για τον ανθρώπινο οργανισμό (35 γραμμάρια γύρης την ημέρα ικανοποιούν τις ημερήσιες ανάγκες μας σε πρωτεΐνες).

Βοηθά στην διανοητική λειτουργία, δίνει ευεξία, αυξάνει την αυτοπεποίθηση, έχει διουρητική δράση, βελτιώνει τον μεταβολισμό, καταπολεμά την γενική αδυναμία και εξασθένηση του οργανισμού. Έχει υψηλή περιεκτικότητα σε ρουτίνη (βιταμίνη R) η οποία αυξάνει την αντίσταση των τριχοειδών αγγείων μειώνοντας έτσι τις πιθανότητες για εγκεφαλικά επεισόδια. Περιέχει επίσης το αμινοξύ κιστίνη το οποίο βοηθά στην τριχοφυΐα και την διατήρηση του φυσικού χρώματος των μαλλιών.

Μετά την συλλογή της από τις κυψέλες, καθαρίζεται από ανεπιθύμητες ουσίες όπως πόδια μελισσών και τμήματα φυτών, καταψύχεται για 1 με 2 ημέρες για να θανατωθούν ανεπιθύμητοι οργανισμοί και κατόπιν αποξηραίνεται σε θερμοκρασίες ήπιες (κάτω από 40°C) έτσι ώστε να διατηρείται για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα.

Η γύρη διατηρείται στο ψυγείο, δεν εκτίθεται στον ήλιο και δεν καταναλώνεται μετά την πάροδο ενός έτους.

Τιμές (δεν συμπ. έξοδα αποστολής)
220gr – €7 (βάζο)
440gr – €13,50 (βάζο)
1kg – €30 (δοχείο)